تصویب قطعنامه علیه تل‌آویو در پارلمان سومالی بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است

آمریکا اطلاعات بالن چینی را در اختیار دیپلمات‌های خارجی قرار داد

یک مقام ارشد دولت آمریکا اعلام کرد ایالات متحده اطلاعات لازم مربوط به بالن جاسوسی چین را به دیپلمات‌های خارجی ۴۰ کشور داده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 08
کد خبر: ۱۷۲۳۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد دولت آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده از طریق «وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه، اطلاعات لازم مربوط به بالن جاسوسی چین را به دیپلمات های خارجی 40 کشور داده است.

 

براساس این گزارش، سفارت آمریکا در پکن به مدت دو روز، با دعوت از حدود 150 دیپلمات خارجی از 40 کشور، اطلاعات لازم و تازه ترین یافته ها درباره این بالن را ارائه کرد.

 

این مقام ارشد تصریح کرد: ما می خواهیم مطمئن شویم که تمام اطلاعات لازم درباره این بالن را با کشورهایی از سراسر دنیا که ممکن است دست به چنین اقدامی بزنند، به اشتراک بگذاریم.

 

در حالی که تحلیل گران هنوز درباره ابعاد این بالن چینی چیزی نمی دانند اما مقامات آمریکا از دهها عملیات این چنینی از سال 2018 در 5 قاره دنیا و با تمرکز بر کشورهایی مانند ژاپن، هند، ویتنام، تایوان و فیلیپین، صحبت می کنند.

 

چند روز پیش وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، از کشف و شناسایی یک فروند بالن شناسایی بر فراز خاک آمریکا خبر داد که از جزایر آلوتی از خاک کانادا عبور کرده و به ایالت مونتانای آمریکا رسیده است.

 

دقایقی قبل از اعلام تعویق سفر آنتونی بلینکن به چین، وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای نادر از نقض حریم هوایی آمریکا توسط این بالن ابراز تأسف کرد و مدعی شد که وزش باد باعث انحراف مسیر این بالن و ورود تصادفی آن به خاک آمریکا شده است. این بالن کابرد غیرنظامی دارد، به خصوص که برای تحقیقات هواشناسی استفاده می شود.

 

در همین حال، وزارت خارجه چین جنجال‌ها بر سر پرواز یک فروند بالن بر فراز ایالات متحده آمریکا را پروژه‌ای برای بدنام کردن چین از سوی سیاستمداران و رسانه‌های آمریکایی توصیف کرد.

 

علاوه بر این، وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای جدید به تصمیم بلینکن برای تعویق سفرش واکنش نشان داد. در این بیانیه تصریح شده که چین همواره به قوانین بین‌المللی پایبند بوده و حق حاکمیت و تمامیت ارضی تمامی کشورها را محترم داشته است.

 

این بالن جاسوسی چین روز شنبه توسط یک جت نظامی بر فراز اقیانوس اطلس با موشک ساقط شد و بقایای بزرگ آن بر فراز اقیانوس اطلس و در سواحل کارولینای جنوبی دیده شد و عملیات جست‌وجوی بقایای آن انجام شد.

 

در همین حال دولت آمریکا اعلام کرد در نظر دارد تا بالن جاسوسی چین را مورد بازیابی اطلاعاتی قرار دهد.

 

در پی اعلام وزارت دفاع آمریکا برای بازبینی اطلاعات بالن سرنگون شده چینی، پکن از واشنگتن خواست از انجام هر اقدام بیشتری که به منافع این کشور آسیب برساند و یا باعث عمیق تر شدن بحران شود، خودداری کند.

 

قانونگذاران جمهوری‌خواه آمریکا، چین را متهم کرده‌اند که با به پرواز درآوردن بالن جاسوسی، بر فراز سایت‌های نظامی حساس آمریکا دست به جاسوسی زده است. جمهوری خواهان همزمان دولت جو بایدن را متهم می‌کنند که با سرنگون نکردن سریع بالن جاسوسی، به پکن فرصت بیشتری داده است.

 

در همین حال، مقامات دفاعی و نظامی آمریکا گفته‌اند که بالن در 28 ژانویه وارد منطقه دفاع هوایی ایالات متحده شد و تا حد زیادی زمان خود را بر فراز آلاسکا و سپس حریم هوایی کانادا گذرانده است.

 

گفتنی است ژنرال پت رایدر سخنگوی پنتاگون در بیانیه ای اعلام کرد، در پی درخواست وزارت دفاع آمریکا برای برقراری تماس امن بین «لوید آستین» و «وی فنگ»، پس از سرنگونی این بالن، این تماس صورت گرفت اما متاسفانه وزیر دفاع چین از انجام این مذاکره تلفنی خودداری کرد./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار